2019 Yılı Kar Payı Dağıtımına İlişkin Olağan Genel Kurul Sonucu

27.03.2020

Türk Ticaret Kanunu ("TTK"), Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Sermaye Piyasası Kurulu ("SPK") Düzenlemeleri, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diğer ilgili yasal mevzuat hükümleri ile Şirketimiz Esas Sözleşmesi'nin ilgili hükümleri ve kamuya açıklamış olduğumuz "Kâr Dağıtım Politikası" ve Kar Dağıtım Politikası'nın ilgili maddeleri dikkate alınarak;

SPK'nın II-14.1 "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" hükümleri dahilinde, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ("KGK") tarafından yayımlanan Türkiye Muhasebe Standartları ("TMS") ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları ("TFRS")'na uygun olarak hazırlanan, sunum esasları SPK'nın konuya ilişkin Kararları uyarınca belirlenen, bağımsız denetimden geçmiş, 01.01.2019 - 31.12.2019 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolara göre; "Ertelenmiş Vergi Gideri", "Dönem Vergi Gideri" ve "Ana Ortaklık Dışı Kontrol Gücü Olmayan Paylar" birlikte dikkate alındığında 616.789.000,-Türk Lirası tutarında "Net Dönem Karı" oluştuğu; bu tutardan TTK'nın 519'uncu maddesinin (1)'inci fıkrası uyarınca hesaplanan 18.930.598,66-Türk Lirası tutarında "Genel Kanuni Yedek Akçe", 44.847.381,64-Türk Lirası tutarında "Girişim Sermayesi Fonu" ve 4.993.397,58-Türk Lirası tutarında "Geri Alınan Paylar Kapsamında Ayrılan Yedek Akçe" düşüldükten ve 2019 yılında yapılan 11.908.118,50-Türk Lirası tutarında "Bağışlar" ilave edildikten sonra, 559.925.740,62-Türk Lirası tutarında "Net Dağıtılabilir Dönem Karı" hesaplandığı,

Vergi Mevzuatı kapsamında ve T.C. Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Tek Düzen Hesap Planı ("Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliği")'na göre tutulan 01.01.2019 - 31.12.2019 hesap dönemine ait Yasal Muhasebe Kayıtları ("Yasal Muhasebe Kayıtları")'na göre ise "Dönem Vergi Gideri" ve "Girişim Sermayesi Fonu" ayrıldıktan sonra 378.611.973,29-Türk Lirası tutarında "Net Dönem Karı" hesaplandığı; bu tutardan TTK'nın 519'uncu maddesinin (1)'inci fıkrası uyarınca hesaplanan 18.930.598,66 Türk Lirası tutarında "Genel Kanuni Yedek Akçe" ve 4.993.397,58-Türk Lirası tutarında "Geri Alınan Paylar Kapsamında Ayrılan Yedek Akçe" düşüldükten sonra 354.687.977,05-Türk Lirası tutarında "Net Dağıtılabilir Dönem Karı" oluştuğu,

görülerek,

Kar dağıtımında 01.01.2019 - 31.12.2019 hesap dönemine ait Yasal Muhasebe Kayıtları'nın esas alınması,

Bu çerçevede, TTK'nın 519'uncu maddesinin 4'üncü fıkrası uyarınca ilave "Genel Kanuni Yedek Akçe" ayrılmasına gerek olmadığı anlaşılmakla ve Kar Dağıtım Politikası'nın 12'nci maddesine istinaden, "Çıkarılmış Sermaye"nin brüt %3,82126'sı, net %3,24807'si oranında olmak üzere,toplam 100.000.000,-Türk Lirası ("brüt"), 85.000.000,-Türk Lirası ("net") tutarında "nakit" kar dağıtımı yapılması ve kar payı dağıtımına en geç 5 Mayıs 2020 tarihinde başlanması,

SPK ve KGK düzenlemeleri çerçevesinde, TMS ve TFRS'ye uygun olarak hazırlanan konsolide finansal tablolarına göre yukarıda bahsi geçen yasal ve özel karşılıklar ayrıldıktan sonra, 448.017.622,12-Türk Lirası tutarındaki dağıtıma tabi tutulmayan karların "Geçmiş Yıllar Karları veya Zararları" hesabına alınması,Yasal Muhasebe Kayıtları'na göre yukarıda bahsi geçen yasal ve özel karşılıklar ayrıldıktan sonra, 254.687.977,05-Türk Lirası tutarındaki dağıtıma tabi tutulmayan karların "Olağanüstü Yedekler" hesabına alınması,

hususlarının birlikte Genel Kurul'un onayına sunulmuş ve elektronik ortamda 23.860,999 adet red oyuna karşılık toplam 2.022.656.443,611862 adet kabul oyuyla oy çokluğu ile aynen kabul edilmiştir.

Kar dağıtım tablosu

Önceki Sonraki